Workshops

Voor groepen en kringen

Voor kinderen, jongeren en volwassenen

Simply The Story

Wil je meer leren van de Bijbel op een interactieve en enthousiaste manier?

Wil je ervaren hoe de Bijbelverhalen jou kunnen helpen bij je persoonlijke groei?

Dan is een Simply The Story-bijeenkomst echt iets voor jou.

Met Simply The Story leer je naar de verhalen kijken op een manier die je misschien nooit eerder hebt gedaan.

Het is een mondelinge methode die jou of je groep helpt om op een interactieve manier zelf ontdekkingen te doen in de Bijbel. In een bijeenkomst van Simply The Story vertel ik een bepaald Bijbelgedeelte of Bijbelverhaal en gebruik daarbij gebaren, mimiek, intonatie en oogcontact. Hierdoor gaat het verhaal leven. Daarna leidt ik een gesprek over het verhaal waarbij iedereen kan meedoen en zijn kijk op het verhaal kan geven. Juist door die samenspraak en persoonlijke verdieping leer je meerdere kanten van het verhaal kennen en krijg je vaak nieuwe inzichten die ook raakvlakken kunnen hebben met het leven in deze tijd.

De groepen van Simply The Story zijn niet al te groot (ik werk met maximaal 12-15) zodat iedereen ook echt aan bod komt en gehoord wordt.

Iets voor jou of je groep? Meld je hier aan!

Lees en zie hier een voorbeeld en reviews. Lees hier over de methode. Voor actuele data zie laatste nieuwsbrief.

Creatief Verhaal

Wil je met je groep, in een tweetal of alleen, creatief bezig zijn met een thema of Bijbelgedeelte wat je bezig houdt?

Dan is Creatief Verhaal wat voor jullie en jou.

In mijn atelier of op jullie eigen locatie, daag ik je uit het onderwerp van verschillende kanten te bekijken. Met mijn vragen en opdrachten prikkel ik je tot nadenken en zet ik je aan tot wat je denkt en voelt in woorden en beelden uit te drukken. Hierbij kun je denken aan het maken van een collage, gedicht, tekening, foto etc.

Je diept het thema verder uit en je leert jezelf en de anderen beter kennen.

De werkvormen vereisen geen voorkennis of creatief talent. Ze zijn laagdrempelig en voor iedereen toegankelijk.

Vind hier voorbeelden, foto’s en reviews. Meld je hier aan!

Wandelen met een Verhaal

Wil je samen met iemand wandelen en wil je input voor een goed gesprek hebben?

Wil je met je groep wandelen en in gesprek zijn en daarbij een verhaal uit de Bijbel aangereikt krijgen?

Dan is wandelen met een verhaal een mooie vorm.

Je kunt wandelen met een verhaal over een persoon of thema uit de Bijbel. Dit verhaal is in stukken verdeeld. De wandeling van ongeveer 3-5 km. start met het eerste stuk van het verhaal. Na elke 10-15 minuten krijg je een nieuw stuk van het verhaal met een vraag. Over die vraag praat je in een vast tweetal door tijdens het wandelen. Het verhaal en de vragen bouwen op elkaar voort en zo ontstaat er een mooi gesprek, leer je elkaar beter kennen en ben je al wandelend op een ontspannen manier in de natuur.

Welkom in Westmaas of ik kom naar jou en je wandelroute toe. Meld je hier aan! en lees hier reviews.

‘Al wandelend op zoek naar de diamant in het hart van de ander….

‘Opvallend anders…elkaar opnieuw leren kennen’

Fam. van Bussel

Gedeeld Verlies

Op een laagdrempelige manier bezig zijn met het verlies wat er in je leven gekomen is…

Erkenning en herkenning vinden…

Alleen, met je gezin of met anderen…

Dat kan met de volgende mogelijkheden:

Creatieve werkvormen.

Deze werkvormen sluiten aan bij jou en bij wat er in jouw leven speelt. Ze zijn laagdrempelig en voor iedereen toegankelijk.

Lees hier over de kracht van creativiteit bij rouw en verlies.

‘Ons Bestaan Op Een Bordje’ is een tool waarmee nare pijnlijke ervaringen bespreekbaar kunnen worden gemaakt door. De tool helpt je, of je nu 6 of 100 jaar bent, om je gevoelens, gedachten en zorgen te delen. ‘Ons Bestaan Op Een Bordje’, maakt praten over een ingrijpende ervaring behapbaar! Bovendien kom je snel tot de kern.

Het levenspel ‘Ons bestaan Op Een Bordje’.

Lees hier ervaringen van deelnemers.

De Kaart’.

‘De Kaart’ ziet er uit als een landschap met allerlei plaatsen, die gedachten en gevoelens verwoorden en laten zien. Door met voorwerpen (denk aan steentjes, poppetjes, koorden, schatkistjes etc.) op de kaart te gaan, verken je het thema wat bij jou speelt en ontdek je wat je daarbij denkt en voelt. Zo doe je inzichten op en vind je oplossingen om verder te komen richting het doel en verlangen wat je hebt. Doordat we samen naar ‘De Kaart’ kijken, voelt het gesprek natuurlijk en is stilte niet ongemakkelijk. Bovendien helpen de woorden, beelden en voorwerpen je te vertellen waar je anders niet zo makkelijk woorden voor hebt.

Lees hier ervaringen van deelnemers.

Wat deelnemers vertellen over het levensspel ‘Ons bestaan op een bordje’:

Monique van der Hoeven:

Het spel biedt je op een lichte manier een kijk op een situatie die veel met je doet. Door gevarieerde soorten vragen geeft het je een levendig inzicht. Ineke gaf nog verdieping op de vragen in het spel. Door de spelvorm en de fijne manier van Ineke’s begeleiden ervaarde ik het toegankelijker dan een sessie met praten.

April 2024

Anne van Dokkum:

‘Ons Bestaan Op Een Bordje’ is een mooi spel met serieuze vragen, waarbij je eerst niet stil stond. Ineke is een goede gespreks[[partner, die je uitdaagt om dieper te denken! Het heeft mij verder gebracht met een situatie en daar ben ik dankbaar voor. Dankjewel Ineke!

April 2024

Wat deelnemers vertellen over ‘De Kaart’:

Sylvia van Eck

Dankjewel Ineke voor de verhelderende sessie afgelopen week. Toen we met een onderwerp wat me bezig hield in gesprek gingen, borrelden in korte tijd verschillende eye-openers op. De kaart was hierbij heel helpend en werkte voor mij als leidraad. Ik ben enthousiast 😉🔥.

April 2024

Natasja van Bussel

Bedankt voor het waardevolle inzicht over vriendschap, Ineke! Na het gesprek het nieuwe inzicht aan het doordenken en aan het uitleven in de praktijk. De tool van de landkaart gaf beeld van het wel en wee in mijn leven, waardoor je goed richting wist te geven aan ons gesprek.
Nieuwe quote voor nu is: Less is more!

April 2024

Eveline

Een vraag uitgewerkt door materiaal te plaatsen op een soort landschapskaart ‘stromen van verbinding’. Heel bijzonder hoe snel dit in beeld brengt waar je nu staat, waar je heen wilt en via welke stappen dit zou kunnen. Na een week geeft het nog steeds stof tot nadenken. Een aanrader!

April 2024

Stel je vraag