Coachen

Je bent op zoek naar meer rust in je leven. Je wilt overzicht over de chaos in je volle hoofd.

Je bent op zoek naar perspectief voor de toekomst zodat je weer verder kunt.

Voor:

Voor vrouwen

Je leven is overhoop gegooid.

Dit kan gekomen zijn door een overlijden, een scheiding, een verhuizing, een droom voor de toekomst die doorkruist werd, het kwijtraken van je baan, vrienden, gezondheid of…

Je bent overweldigd door wat er zomaar gebeurd is, en voelt je teleurgesteld, verdrietig en boos.

Het is een chaos in je volle hoofd en je ziet niet hoe het nu verder moet.

Je worstelt met vragen als ‘wie ben ik, nu dit gebeurd is?’, ‘hoe verhoud ik me tot de ander en God?’ Je denkt veel na over lijden, leven en dood en zingeving.

Hoe je ook denkt, je komt er niet uit en dreigt de controle te verliezen en vast te lopen.

Zo wil je niet verder.

Je zoekt rust, overzicht en perspectief.

rouw en verdriet gebroken hart

creatieve verwerking scheuren en herstellen

Creatieve coaching en/of wandel coaching helpt je om dat weer te vinden.

Naast een luisterend oor en gesprek, reik ik je ook andere (creatieve) manieren aan, waardoor je verder kunt en er weer lucht, ruimte en rust in je leven komt.

Je kunt denken aan:

creatieve vormen als schilderen, tekenen, boetseren en schrijven. Hierbij gaat het er niet om dat het resultaat mooi is maar om wat het proces je geeft.

buiten wandelen en zo de natuur betrekken bij het proces waar je doorheen gaat. Al wandelend hoor je, zie je en ervaar je het een en ander in de natuur. Wat je hoort, ziet en ervaart, helpt om meer overzicht te krijgen in de situatie en de gevoelens die je hebben overweldigd. Het is mogelijk wat je hebt ontdekt, in het atelier met verschillende materialen verder te verwerken.

-zien en horen van (Bijbel)verhalen en daarin ontdekken hoe anderen een weg hebben gevonden in de moeilijkheden in hun leven

Hoe gaan we aan de slag?

In het gratis adviesgesprek maken we kennis met elkaar en verkennen we wat er speelt in je leven. We bepreken hoe creatieve coaching en/of wandel coaching je daarbij kunnen helpen.

In het vervolg gaan we deze situatie en de gevoelens die bij je spelen verder verkennen en verwerken.

In overleg stellen we vast welke doelen je hebt en hoeveel sessies er nodig zijn.

Het uitgangspunt is zoveel als nodig en zo weinig als mogelijk.

Gemiddeld zal het gaan om zo’n 4-6 sessies.

Ook bespreken we of de sessie binnen of buiten plaatsvindt of buiten begint en binnen een vervolg krijgt door op een creatieve manier te verwerken wat je buiten ontdekt hebt.

Met de verschillende werkvormen wil ik steeds zo goed mogelijk aansluiten bij wat past bij jou en bij de volgende stap richting het doel.

Regelmatig evalueren we of we op de goede weg zijn voor jou, of je je doelen behaald, of dat er meer sessies nodig zijn.

coachatelieroverhoop ineke stehouwer praktijkruimte
coachatelieroverhoop inke stehouwer jongeren

Voor jongeren van 7-18 jaar

Je zit niet lekker in je vel.

Je voelt je verdrietig en boos.

Het loopt thuis en/of op school niet lekker.

Je hoofd is helemaal vol en je denkt veel na.

Er is iets moeilijks gebeurd: iemand van wie je houdt is overleden, je ouders gaan scheiden, je moet verhuizen, je mist vrienden, of je droomt van iets wat maar niet lukt…

Erover praten is lastig en lukt niet goed.

Creatieve coaching is helpt je om weer beter in je vel te komen en weer meer plezier te hebben thuis en op school.

Wat doen we met creatieve coaching:

-we gebruiken creatieve vormen als spel, schilderen, tekenen, schrijven, kaartjes en voorwerpen. We zoeken naar wat bij jou past en jou helpt om je te uiten.

-we gaan naar buiten en gaan in de natuur ontdekken wat er te horen, te zien en te doen valt; we kunnen aan de slag met zand, takken of bladeren waardoor je meer gaat snappen van jezelf en wat er gebeurd en hoe je daar mee om kunt gaan.

-we horen en zien (Bijbel)verhalen en ontdekken hoe de mensen in het verhaal met moeilijke situaties om weten te gaan; zoals bijvoorbeeld Jozef, die werd gepest, Mozes die bang was voor een moeilijke opdracht en Gideon die heel onzeker was.

coachatelieroverhoop ineke stehouwer bijbelverhalen

coachatelieroverhoop ineke stehouwer praktijkruimte

Hoe gaan we aan de slag?

In het gratis adviesgesprek leren we elkaar kennen en praten we over waar je tegen aanloopt. Ook hebben we het erover hoe creatieve coaching en/of wandel coaching jou kan helpen.

De volgende keer stellen we samen vast welke doelen je hebt en hoeveel keer je komt.

Gemiddeld zal het gaan om zo’n 4-6 sessies.

We gaan dan binnen of buiten aan de slag.

We kijken per keer of de sessie binnen of buiten plaatsvindt of buiten begint en binnen verder gaat om op een creatieve manier te verwerken wat je buiten ontdekt hebt.

Met de verschillende werkvormen wil ik steeds zo goed mogelijk aansluiten bij wat past bij jou en bij de volgende stap richting jouw doel.

Tussendoor kijken we of we op de goede weg zijn voor jou, of je je doelen haalt, of dat er meer sessies nodig zijn.

Stel je vraag