Gedeeld Verlies

Op een laagdrempelige manier bezig zijn met het verlies wat er in je leven gekomen is…

Erkenning en herkenning vinden…

Alleen, met je gezin of met anderen…

Dat kan met de volgende mogelijkheden:

Creatieve werkvormen.

Deze werkvormen sluiten aan bij jou en bij wat er in jouw leven speelt. Ze zijn laagdrempelig en voor iedereen toegankelijk.

Lees hier over de kracht van creativiteit bij rouw en verlies.

Het levenspel ‘Ons Bestaan Op Een Bordje’.

‘Ons Bestaan Op Een Bordje’ is een tool waarmee nare, pijnlijke ervaringen bespreekbaar kunnen worden gemaakt. De tool helpt je, of je nu 6 of 100 jaar bent, om je gevoelens, gedachten en zorgen te delen. ‘Ons Bestaan Op Een Bordje’, maakt praten over een ingrijpende ervaring behapbaar! Bovendien kom je snel tot de kern.

‘Ons Bestaan Op Een bordje’ ziet er uit als een bordspel met verschillende categorieën: vragen over gevoelens, herinneringen, omgeving, wat nu?, verder op eigen kracht, welke plek heeft de gebeurtenis in jouw leven? en creatieve en ontspannende opdrachten.

Het kan onder mijn begeleiding gebruikt worden in een individuele sessie, maar ook in een gezinssessie.

Lees hier ervaringen van deelnemers.

De Kaart’.

‘De Kaart’ ziet er uit als een landschap met allerlei plaatsen, die gedachten en gevoelens verwoorden en laten zien. Door met voorwerpen (denk aan steentjes, poppetjes, koorden, schatkistjes etc.) op de kaart te gaan, verken je het thema wat bij jou speelt en ontdek je wat je daarbij denkt en voelt. Zo doe je inzichten op en vind je oplossingen om verder te komen richting het doel en verlangen wat je hebt. Doordat we samen naar ‘De Kaart’ kijken, voelt het gesprek natuurlijk en is stilte niet ongemakkelijk. Bovendien helpen de woorden, beelden en voorwerpen je te vertellen waar je anders niet zo makkelijk woorden voor hebt.

Lees hier ervaringen van deelnemers.

Wat deelnemers vertellen over het levensspel ‘Ons bestaan op een bordje’:

Monique van der Hoeven:

Het spel biedt je op een lichte manier een kijk op een situatie die veel met je doet. Door gevarieerde soorten vragen geeft het je een levendig inzicht. Ineke gaf nog verdieping op de vragen in het spel. Door de spelvorm en de fijne manier van Ineke’s begeleiden ervaarde ik het toegankelijker dan een sessie met praten.

April 2024

Anne van Dokkum:

‘Ons Bestaan Op Een Bordje’ is een mooi spel met serieuze vragen, waarbij je eerst niet stil stond. Ineke is een goede gespreks[[partner, die je uitdaagt om dieper te denken! Het heeft mij verder gebracht met een situatie en daar ben ik dankbaar voor. Dankjewel Ineke!

April 2024

Wat deelnemers vertellen over ‘De Kaart’:

Yvonne de Bruijn

Ineke zorgt voor een warm welkom en veilige sfeer. Ze gaat mee in je denkproces en stelt goede vragen in alle rust. Bij de tools die ze gebruikt zit voor iedereen wel iets passends. Ik kan iedereen, die persoonlijk wil groeien, aanraden om met haar in zee te gaan.

Juni 2024

Carine S.

Een paar weken terug heb ik met Ineke gewerkt met een “kaart”. Hierbij kan je aangeven wat je bezighoudt en ook waar je naartoe wilt m.b.t. veranderingen of doelen in je leven. Het is best confronterend maar ook heel leerzaam. Ineke stuurt je op een hele fijne manier in het gesprek. En de vraagstelling is ook goed. Ineke luistert naar wat je zegt en daar kan je ook mee aan de slag. Zeker aan te raden om dit te doen. 

Mei 2024

Sylvia van Eck

Dankjewel Ineke voor de verhelderende sessie afgelopen week. Toen we met een onderwerp wat me bezig hield in gesprek gingen, borrelden in korte tijd verschillende eye-openers op. De kaart was hierbij heel helpend en werkte voor mij als leidraad. Ik ben enthousiast😉🔥.

April 2024

Natasja van Bussel

Bedankt voor het waardevolle inzicht over vriendschap, Ineke! Na het gesprek het nieuwe inzicht aan het doordenken en aan het uitleven in de praktijk. De tool van de landkaart gaf beeld van het wel en wee in mijn leven, waardoor je goed richting wist te geven aan ons gesprek.
Nieuwe quote voor nu is: Less is more!

April 2024

Eveline

Een vraag uitgewerkt door materiaal te plaatsen op een soort landschapskaart ‘stromen van verbinding’. Heel bijzonder hoe snel dit in beeld brengt waar je nu staat, waar je heen wilt en via welke stappen dit zou kunnen. Na een week geeft het nog steeds stof tot nadenken. Een aanrader!

April 2024
Stel je vraag