Voorbeelden, foto’s en reviews workshop Creatief Verhaal

Marije

Afgelopen dinsdag heb ik samen met een vriendin een workshop mogen doen bij Coach Atelier Over Hoop. Van te voren wist ik niet zo goed wat ik kon verwachten en toen we buiten stapten waren we helemaal overweldigd met positieve gedachten en zat mijn hoofd helemaal vol met nieuwe inzichten. We zijn door verschillende opdrachten creatief bezig geweest met het thema: “HERE I AM’. Ontzettend waardevol en het gaf mij nieuwe inzichten. De ruimte is gezellig aangekleed, kaarsjes aan en veel materialen waar je mee kunt werken. Een lekker kopje thee met een gebakje in je favoriete kleur was ook ontzettend leuk. Heel erg bedankt voor de mooie herinneringen en gedachten die er weer naar boven zijn gehaald, maar ook de stapjes die we mochten maken en de talenten die we bij elkaar en bij jezelf mocht ontdekken. Zeker aan te raden om een workshop te doen bij Coach Atelier Over Hoop!

J. M.

We hebben een heel leuke workshop gehad bij Coach Atelier Over Hoop, deze stond in het teken van ons huwelijk. Met laagdrempelige, creatieve vragen en opdrachten ontstond een waardevolle avond.

Vooraf was ik best wel benieuwd wat ik kon verwachten. Achteraf kijk ik met heel veel plezier terug op een mooie avond!

Anneke – Klaaswaal

Omdat mijn vriendin Mirjam jarig was gaf ik haar een creatieve workshop cadeau. Het thema wat Ineke en ik vooraf afspraken was ‘verwondering’.

En wat een gave ervaring was het! Om met elkaar na te denken over verwondering door je leven heen, daar plaatjes en voorwerpen bij te zoeken en zo een waardevolle collage op een canvas tot een kunstwerk te maken.

We voelde ons echt eregasten, er stonden voor ons leuke kop en schotel klaar, iets lekkers, kaarsje aan. Buiten regen en binnen in alle rust en vrijheid kletsen en leren. Ineke deed erg haar best om alle mogelijke materialen op te zoeken, niets was haar te veel! Zelfs haar föhn kwam er nog bij om ons schilderij te drogen voor we gingen plakken. Ook de vragen die ze stelde waren doordacht en als je even niet op een antwoord kwam stelde ze de vraag nog eens op een andere manier om je te helpen, heel fijngevoelig!

Een echte warme aanrader voor jong en oud! Zeer aan te bevelen. Bedankt Ineke!

Willemijn:

Ik had een workshop cadeau gekregen bij Coach Atelier Over Hoop.
Vanaf het moment dat ik bij de voordeur stond zag alles er heel verzorgd uit.
Ik kon zien dat Ineke veel aandacht aan de workshop had besteed.
Ik voelde mij erg verwend.
Ik had zelf een idee aangegeven wat ik graag wilde doen en dat had Ineke onder andere verwerkt in de creatieve workshop. Doordat Ineke had geluisterd naar mijn idee is het geheel uiteindelijk heel eigen geworden. Met verwerkingsvormen die nieuw voor mij waren en erg leuk waren om te doen.

Gerda:

Ik deed samen met een vriendin een wandel-en een creatieve workshop rondom het thema “Rouw”. De workshops sloten goed op elkaar aan en het was goed en fijn om in een open setting hiermee bezig te zijn. Ik kreeg meer ruimte in mijn hoofd daardoor en ben er echt door geholpen! Ik raad het iedereen aan om bij Ineke een workshop of coachingstraject te volgen!

Twee vriendinnen hebben al ruim 30 jaar een vriendschap en willen samen aan de slag met dit thema. Ik ontvang ze in mijn atelier met koffie/thee en gezonde lekkernijen. Na een korte introductie stel ik de vraag naar hun eerste herinnering aan elkaar. Verhalen komen los en het begin is gemaakt. Met behulp van plaatjes maken ze voor elkaar een minicollage. Een raster helpt hen woorden te vinden, voor eigenschappen die ze in de ander waarderen en die te verwerken in een gedicht. Met aquarelpotlood en een waterpenseel komt een beeld uit de natuur tevoorschijn wat voor de ander staat. De tijd vliegt om en aan het eind worden de gemaakte werkstukken verzameld en uitgewisseld. Het resultaat is verrassend, verdiepend en levert gespreksstof op voor later.

Carina: ‘Heel mooie ontroerende workshop gehad over vriendschap. Samen met mijn vriendin waar ik al 32 jaar een vriendschap mee heb. Alles was tot in de details uitgewerkt en tot in de puntjes verzorgt. De vragen die werden gebruikt zorgden voor verdieping. De creatieve opdrachten gaven inzicht in de veelkleurigheid van onze vriendschap. Echt een aanrader om bij coach atelier Over Hoop een workshop te volgen over een thema waar je verdieping in wil.’

Corine: ‘Pas met een vriendin bij een workshop geweest van Ineke. Dat was een heel fijne tijd. De workshop ruimte was passend gemaakt bij het thema. Heel creatief en mooi. We kregen allerlei lekkers. Ineke maakte gebruik van allerlei werkvormen en zo dachten we na over het thema. Tegelijker tijd maakten we creatieve cadeautjes voor elkaar. Ineke is een prettige gespreksleider. Sturend maar niet dominant, op een manier dat het ons gesprek als vriendinnen bouwde. De tijd vloog voorbij. Ik vind deze workshop echt een aanrader. Bijvoorbeeld  als cadeau voor vriendinnen of moeder-dochter.’

Workshop Vriendschap

workshop levenslijn met Jozef

Geco: ‘Heel erg leuk! Workshop was goed voorbereid!
Ineke kan goed luisteren en kan snel schakelen, houd iedereen in het oog en wil iedereen er bij betrekken! We kregen een mooi aandenken mee! Warm aanbevolen!’

Gerdi: ‘Wauw, wat was dit ontzettend leuk en gaaf om te doen! Een creatieve workshop bij Overhoop(.nl) onder leiding van Ineke Stehouwer.
Ik wilde graag aan de slag met Psalm 91 en wat een gave, uiteenlopende crea-activiteiten had Ineke bedacht.
Verrassend om steeds met dezelfde tekst op een andere manier uit te voeren/aan de slag te gaan. De hele workshop is zó goed voorbereid, verzorgd, in álle opzichten, er zit een hoop liefde en aandacht in!’

Suzanna: ‘Aan de hand van een foto heb ik van tissuepapier een werkstuk gemaakt volgens verschillende artistieke stijlen. Wat ik zo fijn vind is dat Ineke open staat voor nieuwe ideeën en je ook helpt om dit te realiseren. (ook zonder creatief talent heb ik twee kunstwerken gerealiseerd die aansluiten bij wie ik ben) Bij Ineke mag en kan ik volledig mijzelf zijn. Ik kom graag nog een keer terug en raad het dan ook iedereen aan.’

Workshop Talenten

Een zondagschoolteam wil graag een gezellige en inhoudelijke avond met elkaar. er is gekozen voor het thema talenten. de vragen helpen bij het inleven in het verhaal en de personen, waardoor er verrassende inzichten ontstaan.  met het spel ‘schatgraven’, zoeken de teamleden naar hun eigen talenten en die van de ander. ze leren zichzelf en elkaar beter leren kennen. om de schatten niet te vergeten, verwerken ze deze in een tekening van een diamant of edelsteen.

Schilderen met Tissuepapier

Gerdina: ‘Een gezellige, ontspannen workshop hoort ook bij de mogelijkheden. Bedenk daarbij een mooie ruimte, een prachtige tuin en de heerlijke geur van vers gebakken en gezonde cupcake’s…..
Voor mij was het plaatje compleet!
De dag van onze afgesproken datum bracht ook nog een zonnetje met zich mee. Toen iedereen er was en voorzien was van een kop koffie/thee met de traktatie volgde een korte kennismaking en een duidelijke uitleg van de workshop.

De meesten van ons hadden een (natuur)foto meegenomen, als uitgangspunt. Verder stond alles klaar, waaronder een lange tafel met een reeks gekleurd papier. Het was een vrolijk gezicht. Tijd om ermee aan de slag te gaan…en dat deden we.

De uurtjes vlogen om. Al werkend hadden we nog weleens een vraag en kregen we wat tips. Sommigen waren zo druk bezig dat ze geen pauze namen, anderen gingen lekker even buiten zitten.
Het met elkaar creatief bezig zijn bond ons samen deze middag! Ook zijn de resultaten verrassend leuk geworden.’

Stel je vraag