Coachen

Je bent op zoek naar meer rust in je leven. Je wilt overzicht over de chaos in je volle hoofd.

Je bent op zoek naar perspectief voor de toekomst zodat je weer verder kunt.

Voor:

Voor vrouwen

Je leven, is overhoop gegooid.

Je bent daardoor teleurgesteld geraakt in jezelf, in de ander, in het leven of in God.

Dit kan gekomen zijn door bijvoorbeeld een overlijden, een scheiding, een verhuizing, een droom voor de toekomst die doorkruist werd, het kwijtraken van je baan of vrienden, waardoor er verdriet, teleurstelling en boosheid in je leven naar boven komt.

Ik wil er graag voor je zijn; en wel op zo’n manier, dat je in het contact herkenning en erkenning ervaart. Naast gesprek bied ik verschillende vormen aan die helpen in het proces waar je doorheen gaat.

Hierbij kun je denken aan:

  • creatieve werkvormen als spel, schilderen, tekenen en schrijven, waarbij het niet om het resultaat gaat, maar om het proces
  • wandelen en zo de natuur erbij betrekken
  • Bijbelverhalen en daarin ontdekken wat zij jou te vertellen hebben

Dit heb ik uitgewerkt in de volgende 3 trajecten:

coachatelieroverhoop ineke stehouwer hoop

Traject 1:

Je hebt ontdekt dat je vastloopt, maar je weet niet goed hoe dat komt, laat staan, wat je er mee moet.

Je wilt er echter wel mee aan de slag en zoekt daarbij hulp.

Je zoekt een luisterend oor en je wilt naast gesprek ook andere (creatieve) manieren aangereikt krijgen waardoor je verder kunt en er weer lucht, ruimte en rust in je leven komt.

In het eerste gesprek komt naar voren wat er in je leven speelt. Op welke punten loop je vast? We bespreken aan welke punten je wilt gaan werken, zodat je weer verder kunt.

In het tweede gesprek gaan we met deze punten aan de slag. Dit kunnen we binnen, in mijn atelier, doen met verschillende creatieve werkvormen als  praatkaartjes, tekenen en schrijven.

We kunnen er ook buiten mee aan de slag; al wandelend betrekken we dan wat je hoort, ziet en ervaart in de natuur bij ons gesprek en bij de stappen die je wilt zetten.

Over het vervolg kun je meer lezen onderaan deze pagina bij ‘hoe gaan we aan de slag’.

Meld je hier aan!

coachatelieroverhoop ineke stehouwer gebroken

coachatelieroverhoop ineke stehouwer verdriet rouw

Traject 2:

Je bent overweldigd door wat er zomaar gebeurd is; je begrijpt niet hoe dit je kon overkomen; je voelt verdriet, teleurstelling en boosheid.

Het is een chaos in je volle hoofd en je ziet niet hoe het nu verder moet. Je vraagt je af ‘wie ben ik, nu dit gebeurd is’?

Je hebt de neiging je terug te trekken, veel na te denken en je vindt eigenlijk dat je het alleen zou moeten kunnen oplossen.

Je wilt het graag goed doen naar jezelf, anderen en God, maar je dreigt de controle te verliezen. Dit weet je wel: zo wil je niet verder en je zoekt rust, overzicht en perspectief.

In ons eerste gesprek verkennen we wat je is overkomen en hoe je je daarbij voelt.

In het tweede gesprek gaan we deze situatie en de gevoelens die daarbij spelen verder verkennen en verwerken.

Dit kan met behulp van creatieve werkvormen als tekenen, schilderen, werken met klei  en schrijven in mijn atelier.

Dit kan ook buiten in de natuur. Al wandelend hoor je, zie je en ervaar je het een en ander in de natuur. Wat je waarneemt, helpt om meer overzicht te krijgen in de situatie en de gevoelens die je hebben overweldigd.

Meld je hier aan!

Traject 3:

Je worstelt met grote vragen.

Vragen over lijden, de dood, zingeving, de relatie met jezelf, de ander, God.

Je denkt er veel over na, maar komt er niet uit op een manier die jou helpt.

In het eerste gesprek verkennen we met welke grote vragen je worstelt. We bespreken wat voor jou belangrijk is.

In het vervolggesprek gaan we daar verder op door.
Dit kan binnen, in mijn atelier, waar we bijvoorbeeld met beeldkaarten, Bijbelverhalen, klei, teken- of schildermateriaal je vragen verder onderzoeken.

Dit kan ook buiten. We wandelen dan met een tekst, een verhaal of in stilte. Wat je in de natuur hoort, ziet en ervaart helpt je in je zoektocht. Het is daarna mogelijk dit in het atelier met verschillende materialen verder te verwerken.

Meld je hier aan!

coachatelieroverhoop ineke stehouwer verlies rouw

coachatelieroverhoop inke stehouwer jongeren

Voor jongeren van 7-17 jaar

Zit je met jezelf in de knoop.

Voel je je verdrietig of boos.

Loopt het thuis, op school of op je werk anders dan je zou willen?

Loop je met vragen waar je maar niet uitkomt? Is er iemand overleden van wie je houdt, gaan je ouders scheiden, moet je verhuizen, mis je vrienden, of droom je van iets wat maar niet lukt…

Wat zou je graag beter in je vel zitten, het naar je zin hebben en weer plezier beleven aan wat je doet.

Ik wil er graag voor je zijn; samen zoeken naar wat er bij jou speelt en welke stappen je kunt nemen zodat je je weer beter in je vel komt en weer meer plezier beleefd.

Ik bied verschillende manieren aan die daarbij kunnen helpen:

coachatelieroverhoop ineke stehouwer bijbelverhalen
  • creatieve manieren als praatkaartjes, spel, schilderen, tekenen en schrijven, waarbij het niet om het resultaat gaat, maar om het bezig zijn ermee.
  • naar buiten gaan en in de natuur bezig zijn; Afhankelijk van je leeftijd ontdekken wat er te horen, te zien en te doen valt (12-17 jaar), of met zand, takken of bladeren aan de slag waardoor je meer snapt van wat er gebeurd in je leven (7-12 jaar)
  • (Bijbel)verhalen horen en zien en daarin ontdekken hoe de mensen in het verhaal met situaties omgaan; zoals bijvoorbeeld Jozef die oneerlijk werd behandeld of Zacheüs die er niet bij hoorde.

Meld je hier aan!

Hoe gaan we aan de slag?

In overleg stellen we vast hoeveel sessies er nodig zijn.

Het uitgangspunt is zoveel als nodig en zo weinig als mogelijk.

Gemiddeld zal het gaan om zo’n 4-6 sessies.

Ook bespreken we per sessie of deze binnen of buiten plaatsvindt of buiten begint en binnen een vervolg krijgt door op een creatieve manier te verwerken wat je buiten ontdekt hebt.

Met de verschillende werkvormen wil ik steeds zo goed mogelijk aansluiten bij wat past bij jou en bij de volgende stap richting het doel.

Na 4 sessies evalueren we of de doelen behaald zijn of dat er meer sessies nodig zijn.

coachatelieroverhoop ineke stehouwer praktijkruimte

Wat is zo hoopvol aan coachen met creativiteit?

Creativiteit helpt om uit te drukken wat er in ons leeft.

Creativiteit helpt om van ons hoofd naar ons hart te gaan waardoor we makkelijker bij ons gevoel komen.

Creativiteit zegt soms meer dan woorden.

Creativiteit helpt om tot nieuwe gedachten en oplossingen te komen.

Meer lezen…

coachatelieroverhoop ineke stehouwer krijt
coachatelieroverhoop ineke stehouwer welkom
coachatelieroverhoop ineke stehouwer pastelkrijt

Van je hoofd naar je hart,

via je ogen, oren en handen.

Kosten

Kennismaking – 30 minuten – gratis

Intake – 60 minuten – 45 euro

Coachsessie met creatieve verwerking – 60 minuten – 45 euro/90 minuten – 60 euro

Meld je hier aan!

Wat klanten zeggen:

Berdien:

Dankzij de wijze en empathische coaching van Ineke in haar Coaching Atelier Over Hoop, kan ik met vertrouwen en kalmte in het leven staan en naar de toekomst kijken. Kan ik weer lichtheid en blijheid voelen en alle mooie dingen zien die er zijn. Kan ik mijzelf weer begrijpen, waardoor ik mijn verloren zelfverzekerdheid weer terug heb gevonden. Mooi vind ik dat Ineke soms verhalen uit de Bijbel aanhaalt, maar het geloof totaal niet opdringt.

coachatelieroverhoop ineke stehouwer creatieve coaching

Carina:

Afgelopen maanden heb ik een coachtraject gevolgd bij Atelier Over Hoop. Ik heb het als erg helend en leerzaam ervaren en mocht een groei maken in het verwerken van verlies. Ook ben ik op een nieuwe manier gaan kijken naar mijn eigen gedrag en wat ik daar zelf aan zou kunnen veranderen. Bijzonder om te merken dat de sessies zo goed zijn voorbereid, tot in de kleinste details. Wat dit soort coaching ook onderscheidt van andere is dat het interactief is, er is de mogelijkheid de gesprekken te verwerken in een schilderij of een ander creatieve uiting, er kan muziek worden afgespeeld wanneer dat helpend is en ook wordt er wanneer nodig met complimentenkaarten of vragenkaarten gewerkt. Voor mij heeft dit een veel betere uitwerking gehad dan alleen gesprekken met een psycholoog. Van harte aanbevolen dus!

coachatelieroverhoop ineke stehouwer werkstuk klant

Anoniem:

Ik ben altijd een beetje huiverig voor coaches, psychologen e.d. maar dit was fijn.

Maika:

Ik vond het bijzonder en fijn dat creativiteit, God en praten met elkaar werd verbonden in een plek met positieve sfeer! Ik vond het ook leuke en goeie opdrachten en gesprekken die me lieten nadenken! 🤗

Anoniem:

We hebben een kostbare tijd gehad bij Ineke.
Ineke gebruikt een creatieve werkwijze van coachen, op verschillende manieren.
Er wordt echt naar je geluisterd en we voelden ons welkom.
We konden onszelf zijn en het was prettig.

Svenja:

Hele leuke en fijne ervaring die ik heb mogen opdoen bij atelier over hoop. Ik werd gecoacht hoe ik makkelijker contact kan maken met andere/ nieuwe mensen, en dit helpt mij heel erg om sterk in mijn schoenen te staan en socialer te zijn. Nieuwe dingen leren of dingen die je eng vind is natuurlijk altijd eng maar Ineke heeft me heel goed geholpen en dankzij het coachen ben ik nu heel zelfverzekerd en durf ik nieuwe dingen aan!

Anoniem:

Ineke hielp mij op een (creatieve) manier op weg, zodat ik meer inzichten kreeg in de moeilijkheden die het leven met zich meebrengt en handvatten om daar mee om te gaan. Dit alles in overeenstemming met de bijbel (wat ik zelf heel belangrijk vind) en in een vertrouwelijke setting.

Stel je vraag